Ελληνικό καλοκαίρι και νησιώτικη κουζίνα
Ένας συνδυασμός που μπορεί να γίνει η ισχυρότερη ανάμνηση των διακοπών.
Η Κίμωλος, με το άνυδρο, ηφαιστειακό έδαφος της, μπορεί να σας φιλέψει με νοστιμότατα προιόντα, ανάμεσα στα οποία ξεχωρίζουντα ντόπια κρέατα, ταξεχωριστά, τραγανά, τοπικά αγγουράκια, οι ντομάτες, οι μελιτζάνες, τα αμπελοφάσουλα.
Να προσθέσουμε ψάρια και αστακούς;
Χειροποίητα μακαρόνια;
Ντοματοκεφτέδες με γεύση “Κίμωλος”;
Ξυνό (τοπική, ξινούτσικη μυζήθρα), σκέτο, αλειμμένο σε μια φέτα ψωμιού ή στη σαλάτα σας;
Φραγκόσυκα για επιδόρπιο, γλυκό του κουταλιού ή καρπούζι;
Γιαούρτι με μέλι κιμωλιάτικο;
Εξαιρετικά πρωινά;
Δοκιμάστε τα όλα! Όχι όλα μαζί, σιγά – σιγά.
Μη φύγετε χωρίς να δοκιμάσετε λαδένια, τυρένια και μανούρα.
Στο χωριό και στις παραλίες οι ταβέρνες και τα εστιατόρια θα ικανοποιήσουν τις γευστικές σας προτιμήσεις κι αν αυτές δεν μπορούν να απομακρυνθούν από τις συνήθειες της πόλης, θα βρείτε ακόμη πίτσες, κρέπες, σουβλάκια και γρήγορο φαγητό.