Πάμε Κίμωλο;

Μετάβαση στην Κίμωλο.

Η Κίμωλος είναι ιδανικός προορισμός για διακοπές χαλαρές, χωρίς δήθεν, χωρίς ορδές τουριστών παντού, παράδεισος για όσους αγαπούν τις διαδρομές στη φύση, για όσους έχουν παιδιά, ρομαντικό ταίρι και θαλασσινή καρδιά, αυθόρμητους, κουρασμένους, εξερευνητές, που κάνουν εύκολα παρέες και είναι προετοιμασμένοι να απαντήσουν σε πολλές “καλημέρες”.

Ελλάδα, Αιγαίο πέλαγος, Κυκλάδες, Κίμωλος.

Κι εκεί στα νοτιο-δυτικά των Κυκλαδων, μικρή, ασημένια, γαλανή η Κίμωλος μας προσκαλεί και μας προκαλεί να ανακαλύψουμε γιατί οι Κιμωλιάτες λένε:

“Κίμωλό μου, παράδεισό μου”

Με έκταση 38 τετ. χλμ. και ψηλότερη κορυφή το Παλιόκαστρο (364μ.) έχει 40χλμ. μήκος ακτών που σχηματίζουν πολλούς μικρούς κόλπους, ήμερες αμμουδερές παραλίες και ονειρικές απόκρημνες ακτές.

Έχει 750 περίπου κατοίκους και ο μεγαλύτερος οικισμός είναι το Χωριό.

Στην Κίμωλο ανήκουν μερικά μικρά νησιά που βρίσκονται σε μικρή απόσταση από τις ακτές της, με σημαντικότερη την Πολύαιγο (18 τετ. χλμ, 1 ναυτ. μίλι απόσταση ).

Κίμωλος: Μετάβαση

Στην Κίμωλο μπορείτε να πάτε:

Αν κανένα από τα προηγούμενα δεν εξυπηρετεί, μπορείτε, με ταχύπλοο ή συμβατικό πλοίο ή με αεροπλάνο να πάτε στη γειτονική Μήλο και από την Απολλωνία (Πολλώνια) να περάσετε στην Κίμωλο με το φέρρυ (ταξίδι 20 λεπτών, δρομολόγια).