Αρζαντιέρα

The property
«Αρζαντιέρα»
Αγορά – Κάστρο
Εικαστικός χώρος/ Boutique

«Αρζαντιέρα» είναι το όνομα που έδωσαν στην Κίμωλο πειρατές και ευρωπαίοι ναυτικοί την εποχή της Ενετοκρατίας, εντυπωσιασμένοι από τα ασημόλευκα βράχια που έβλεπαν πλησιάζοντας στο λιμάνι.
«Αρζαντιέρα», σήμερα, είναι το όνομα δύο καλαίσθητων καταστημάτων, το ένα απέναντι από τ’ άλλο που βρίσκονται στο δρομάκι της Αγοράς, στην Κάτω Πόρτα του Κάστρου.

Ο εικαστικός χώρος «Αρζαντιέρα» στεγάζεται σε ένα όμορφα και προσεκτικά αναπαλαιωμένο σπίτι του οχυρωμένου, μεσαιωνικού οικισμού. Ένα δίχωρο κτίσμα που αναδεικνύει ιδανικά μια μεγάλη συλλογή από χειροποίητες, εικαστικές δημιουργίες που έρχονται να ομορφύνουν τη ζωή μας, ως διακοσμητικά ή χρηστικά αντικείμενα, κοσμήματα, κεραμικά, ζωγραφική, όλα έργα γνωστών δημιουργών.

Η boutique «Αρζαντιέρα» στεγάζεται στο κτίριο της Αγοράς που, επί 70 χρόνια, φιλοξενούσε το παλαιότερα παντοπωλείο του νησιού. Ανακαινισμένο με σεβασμό στο χαρακτήρα του, με minimal νησιώτικη αισθητική, είναι ένα στολίδι της Αγοράς.
Διαθέτει μια προσεγμένη συλλογή από γνωστά και αξιόπιστα brands και ποιοτικές προτάσεις Ελλήνων δημιουργών και φιλοδοξεί να σας προσφέρει ξεχωριστές, καλοκαιρινές εμφανίσεις, με αύρα Αιγαίου, σε προσιτές τιμές.

Στην «Αρζαντιέρα» θα βρείτε ακόμη το παραδοσιακό παιδικό παιχνίδι της Κιμώλου το τενεκεδένιο καραβάκι, που ζωντανεύει μοναδικά την παράδοση του νησιού.

ΑΓΟΡΑ – ΚΑΣΤΡΟ στο ΧΩΡΙΟ

Περίοδος λειτουργίας: Απο 18 Μαΐου μέχρι 30 Σεπτεμβρίου
Ωράριο: καθημερινά 9:30 – 14:30 και 18:30 – …..
Τηλέφωνα: 22870 51588 – 6974827583
E-mail:[email protected]
www.arzantiera.gr
https://www.gokimolos.gr/go/arzantiera/
Βρείτε μας και στο facebook

Ξανθή Γουλιμή 

Σπούδασε γραμμικό και ελεύθερο σχέδιο, σχέδιο μόδας, ενδυματολογία, styling, διακόσμηση και ιστορία Τέχνης.
Έχει λάβει μέρος σε ομαδικές και ατομικές εκθέσεις.
Σήμερα δραστηριοποιείται στους δύο εικαστικούς της χώρους με το όνομα «ΑΡΖΑΝΤΙΕΡΑ» που βρίσκονται στην Κίμωλο και την Αίγινα.
Εκεί, η Ξανθή μεταμορφώνει παλιές, ξύλινες επιφάνειες σε πίνακες ζωγραφικής γεμάτους χρώμα και φως ενώ, οι κατασκευές της δίνουν ευφάνταστα, διακοσμητικά αντικείμενα και παιχνιδιάρικα, νεανικά κοσμήματα.
Όσο για το στυλιστικό της ταλέντο, αυτό εκφράζεται ιδανικά στην «Αρζαντιέρα».

Εικαστικοί:

Ξανθή Γουλιμή

Σοφία Συμεωνίδου

Κόσμημα

Πριγκιπώ

Flo-ra

just for you

Κεραμιστές / Κεραμίστριες

Ρέππα Βάγια

Ρέππα Γεωργία

Κόκκαλης Δημοσθένης

Παρδάλη Κωνσταντίνα

It's all, oh so souvenir to me!

Υπεύθυνος: Φλώρα Ράμφου – Κωνσταντίνος Δήμου

Τοποθεσία

Connect with us
More from this employer
Το Μελάκι
29 Ιανουαρίου 2020
ALL WAYS CAR RENTALS
29 Ιανουαρίου 2019
Maganiotis travel
29 Ιανουαρίου 2019